Voor Diesje – Johan Verpalen

Voor Diesje – Johan VerpalenProbeer maar eens een prijs te winnen bij het studentenweekblad Propria Cures als de zittende redactie besloten heeft dat ze je niet mogen en dat ze bovendien duidelijk aangeven dat ze willen voorkomen dat je na de PC Onthooftprijs ook nog de Keefmanbokaal gaat winnen.
Een pseudoniem, in dit geval Johan Verpalen, lag voor de hand. Verpalen was de achternaam van mijn grootmoeder. Hans en Johan liggen niet zo heel ver uiteen. Ook besloot ik drie stukken in te sturen. Een daarvan was een verhaal dat heel makkelijk te herkennen was als door mij geschreven door een onderwerp te kiezen dat vaker in mijn werk voorkwam. Plus nog twee verhalen die ik verstuurde in enveloppen van instanties waar iemand als ik zeker niet zou werken.

Interessant voor thuiswerkers die zich niet kunnen concentreren, omdat er nu kinderen om hen heenlopen, is dat dit verhaal is geschreven met een kamer vol stewardessen die om het hardst zaten te kwekken over allerlei schrijnend oppervlakkige onderwerpen. Ik had een koptelefoon op met muziek van Jacques Brel. Heel rustgevend.

Hans van der Kamp

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.