Pasen / Nieuwmarkt
Pasen / Nieumarkt

Pasen / Nieuwmarkt

 
De lente kondigt zich steevast aan in de Nieuwmarkt met veel muziek, of met oorverdovende herrie zoals minder feestvriendelijke bewoners het ook wel noemen. NTV bracht eerst een bezoek aan de Geveltuintjesdag aan het J.W. Siebbeleshof waar drie charmante dames onder begeleiding van een accordeonist uit volle borst vrije noten de lucht in wierpen en nog wel in het Italiaans ook. Het lukte echter in het geheel niet het gevoel te geven dat wij ons ergens in Rome op een Piazza bevonden.

De Geveltuintjesdag is overigens recentelijk omgedoopt tot het nieuwspraakwoord Groenmarkt, een veel bredere benoeming, die eigenlijk zo breed is dat hij nog weinig of niets met de opzet of de bewoners te maken heeft.

Op de Nieuwmarkt zelf was de jaarlijkse kermis van start gegaan, een evenement dat eenmaal op film vastgelegd mooi illustreert dat het eigenlijk helemaal niet zo druk is in Amsterdam, ook niet op Eerste Paasdag.

Wel was er een prachtig concert van buurtgenoot Arthur Ebeling die met zijn band op mooie wijze de Rhythm & Blues in ere hield. Reden voor ons om zijn agenda voortaan goed in de gaten te houden.

Zijn site: Arthur Ebeling
 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.