NTV gaat vreemd!

NTV gaat vreemd!

We ontvingen een uitnodiging van Omrop Fryslân, naar aanleiding van het werk van Hans van der Kamp, die sinds de jaren zeventig portretten heeft gemaakt van zo’n beetje iedereen die bestaande rolpatronen wist te doorbreken, om naar Leeuwarden te komen voor een interview over zijn werk. Van der Kamp bracht een deel van zijn jeugdjaren in Leeuwarden door, dus voor hem was het een prettig weerzien. Het live programma waar hij deel van uitmaakte was een speciale editie van IepenUp ter ere van het Queer Filmfestival.

We wilden al bepakt en bezakt met camera’s van NTV het evenement bestormen, maar Omrop Fryslân was zo gul ons een deel van hun eigen materiaal ter beschikking te stellen:

 
We waren vooral zwaar onder de indruk van de omroepwagen met volledige regiekamer. De jaloezie moet van ons afgestraald hebben.

Foto 1: HvdK met Bastiaan van der Wal van Omrop Fryslân. Foto 2: HvdK. Foto 3: HvdK plus jeugdvriend, auteur en regisseur Henk te Biesebeek. [Foto’s Eveline Franken]

Naast een genoeglijke nacht en ochtend in Leeuwarden door te kunnen brengen, was Van der Kamp vooral blij dat hij de mogelijkheid kreeg een Nikon F2 uit 1977 (ja, zo een met een rolletje erin) te testen en daarmee de omgeving van zijn jeugd uitgebreid vast te leggen.

© Hans van der Kamp

 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.