Nieuwmarkt, Feestmarkt

Nieuwmarkt, Feestmarkt

 

Geen kwaad woord over burgemeester Halsema. In het begin hadden we nog enige reserves, omdat de stad volgehangen werd met spandoeken die ons, alsof we kleine kinderen waren, maanden wat we wel en wat we niet mochten doen in de openbare ruimte, maar op een gegeven moment zie je die dingen gewoon niet meer. We hielden ons immers over het algemeen ook zonder die betuttelende vaandels wel aan de regels.

De spandoeken waren dan ook vooral bedoeld voor de toeristen, maar die snappen nog steeds niet dat je niet moet blowen en zuipen tegelijkertijd, als je de omgeving nog scherp wilt waarnemen, dus ik heb zo’n vermoeden dat zij die vaandels in het geheel niet hebben opgemerkt. Hun gedrag leek dat in ieder geval te bevestigen.

Bovendien waren die vaandels en spandoeken ook nog eens overduidelijk ontworpen door een reklamebureau en onze hersenen zijn al lang getraind om reklame in de openbare ruimte goeddeels weg te filteren. Anders zouden we krankzinnig worden van een surplus aan onzinnige prikkels.

Wat je verder zoal op Burgemeester Halsema tegen kunt hebben, zoals haar beleid aangaande de Wallen, de vuilnisophaal en handhaving, dat zijn allemaal zaken die onder de inmiddels heilig verklaarde Van der Laan ook al speelden.

Haar grootste tegenstanders zijn dan ook de mensen die iets tegen GroenLinks hebben en dat is niet fair, want Halsema doet haar uiterste best om haar toezegging bij de ambtsaanvaarding, dat ze een burgemeester voor alle Amsterdammers wil zijn, na te komen. Wij zien daar in ieder geval genoeg bewijzen van.

Toch schrijven we haar nu even aan over het plan een feestmarkt van de Nieuwmarkt te maken. Er zit hier namelijk een verpleegtehuis aan de Nieuwmarkt en wij vinden het jammer dat daar geen rekening mee wordt gehouden.

 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.