Gekke Hesjes

Gekke Hesjes


 
De demonstratie van de Gele Hesjes verraste ons een beetje. We hadden nergens een aankondiging gezien maar opeens liepen ze langs de Nieuwmarkt. Snel gingen we naar boven om een camera te pakken en vervolgens gingen we op zoek naar de kleine, inmiddels alweer uit het zicht verdwenen stoet hesjes. We hadden ze bij de Stopera verwacht maar daar waren ze niet. Natuurlijk niet, bedachten we ons te laat. De Franse Gele Hesjes hebben immers de Arc de Tromphe als hoofddoel.

Hadden wij in Amsterdam eigenlijk zoiets als een Arc de Triomphe? Nee, eigenlijk niet. Dan maar op pad naar de plek waar iedereen naartoe gaat die Amsterdam bezoekt, bedacht Van der Kamp en inderdaad bij aankomst op De Dam kwam de uitgeprotesteerde stoet net aanlopen. De beelden die daar vastgelegd werden, waren zo vermakelijk en dieptriest tegelijkertijd dat hij zijn vinger langer op de knop hield dan oorspronkelijk de bedoeling was. We doen bij NTV immers niet veel aan actualiteiten en al helemaal niet aan politiek.

Omdat eerst niet duidelijk was of we iets met het materiaal zouden doen, plaatsten we 16 seconden ruw materiaal op Twitter en dat leverde tot onze verbazing meer dan 32.000 views op.
 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.