Do not go gentle into that good night

Do not go gentle into that good night

 
Door Hans van der Kamp

De eerste website die ik bouwde in 1994/1995 was De Opkamer, nu alleen nog te vinden in de Way Back Machine en op de langzaam groeiende archiefsite opkamer.org. In 1996 ontstond het idee bij de Digitale Stad Amsterdam, waar de site gehost werd, om de harde schijf met alle websites, IRC-kanalen etc. op een van tevoren bepaald tijdstip te bevriezen en een kopie daarvan te bewaren voor het nageslacht. Die actie heette DDS Freeze. Speciaal voor die gelegenheid maakte ik een graphic voor de voorpagina van De Opkamer in de veronderstelling dat die harde schijf ver in de toekomst als het ware opgegraven zou worden.

Opkamer cover DDS FreezeDie afbeelding vroeg gewoon om het gebruik van een tekening uit mijn biologieboek van jaren eerder. Met wat knippen en plakken in Paint Shop Pro ontstond de schedel voorzien van een redelijk realistisch oog naast een scanner die als tweede oog functioneerde. Pas veel later realiseerde ik me dat het overlijden van mijn vader een rol heeft gespeeld in de keuze van dat beeldmateriaal.

Afgelopen week was ik bij mijn moeder van 87 die moet vechten om in leven te blijven en ik besloot een aangepaste versie van hetzelfde beeld te maken. Ik koppelde dat via Reallusion software aan een gedicht van Dylan Thomas dat mijn eigen wanhoop van dat moment weerspiegelde. Een paar dagen later bedacht ik dat aldus ontstane filmpje ook een mooie boodschap was voor het Engeland van Boris Johnson. Die recentere versie treft u aan in de rubriek SuperKort.

Deze kleine productie zou heel goed voor de komende weken de laatste toevoeging kunnen zijn van deze site, omdat we even met een ander tijdrovend filmproject bezig zijn. Als u op de hoogte gehouden wilt worden, volg ons dan op Twitter.
 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.