De verkeerde weg terug

De verkeerde weg terug

 
Je kunt blijven klagen, maar aan overtoerisme doe je weinig, in ieder geval niet als inwoner van de stad. Wat overblijft is je simpelweg aanpassen en dat betekent als fietser dat het vaak loont om een andere, langere route te kiezen.

Automobilisten worden daar al jaren via eenrichtingsverkeer toe gedwongen. Fijn zal het voor hen niet zijn, maar je kunt je vervoermiddel natuurlijk ook kwijt bij een P+R als je de stad wilt bezoeken. Zelfs zonder toeristen is het centrum niet ingericht op SUV’s, touringcars en wat er allemaal nog meer is aan voertuigen die eenvoudigweg te veel ruimte innemen voor een stad die gebouwd is voor verkeer op het water.

Voor fietsers zijn de mogelijkheden aanzienlijk minder beperkt. De gemeente heeft door de jaren heen een gigantisch netwerk aangelegd van brede fietspaden. Soms is het even wennen om ze goed te lokaliseren, links of rechts van de rijbaan, maar ze zijn er.

Als je dan toch nog luid vloekend en onophoudelijk bellend op vrijdagavond met 20 kilometer per uur over de Zeedijk wilt fietsen, dan geef je daar eigenlijk alleen maar mee aan dat je nog een tikje asocialer bent dan de gemiddelde toerist die midden op de rijbaan zijn rolkoffertje voortsleept.

Als je later op de dag, vooral in het weekend, over de Wallen wilt fietsen, dan kun je beter je fiets aan de hand nemen en lopen, dat is beter voor hart en bloedvaten.

NTV nam, bij wijze van proef, op een relatief rustig tijdstip even de verkeerde weg terug naar de Nieuwmarkt.
 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.