Coup d’état door Max van Norden

Coup d’état door Max van Norden

U kent hem niet en wij kennen hem eigenlijk ook niet zo goed, anders dan van de driemaandelijkse bezoeken voor de boekhouding. Max van Norden heet hij en zonder hem is NTV Amsterdam eigenlijk niet helemaal mogelijk.

Hoewel hij als doorgewinterd venture capitalist al bij de oprichting van NTV duidelijke gedachten had over de financiering van ons project, hebben wij toch, gestuurd door de gebeurtenissen in onze buurt en ook in de rest van de wereld, gekozen om het concept van NTV hier en daar bij te stellen, wetende dat onze hoofdredacteur Hans van der Kamp bij de allereerste onderhandelingen al redactionele onafhankelijkheid had bedongen.

‘It is a handshake!’ zei Van der Kamp nog, toen hij met bezweet voorhoofd, na drie uur onderhandelen in het trendy restaurant ‘Het Manke Haantje’ aan de Herengracht, naar buiten kwam.

Dat blijkt nu toch anders uit te pakken. De heer Van Norden heeft zich kennelijk immens gestoord aan onze voorpagina in het begin van de lock down. We geven de graphic hieronder nog even weer. Van Norden mag dan de video feed in handen hebben gekregen, over de tekstpagina’s zijn wij nog steeds de baas.

We hopen vurig dat Van Norden zal inzien dat er in deze tijd van een wereldwijde pandemie, nagedacht zal moeten worden over een nieuwe maatschappij, waarin het niet meer zo kan zijn dat iedereen met een dikke portefeuille alle nieuwsberichten, die hem niet aanstaan, simpelweg af kan doen met de woorden Fake News.

Onderhandelingen tussen Van der Kamp en Van Norden zij momenteel gaande en heel af en toe horen wij een schreeuw en wat brekend glaswerk, maar tot nu toe is onduidelijk wat de uitkomst zal zijn. We houden u op de hoogte.

Videobrief van Max van Norden:

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.