Canal Parade 2019 / Pride Amsterdam

Canal Parade 2019 / Pride Amsterdam

 
Al vroeg in de ochtend, uren voor aanvang van de Canal Parade, hebben wij samen met sterverslaggeefster Leonne Zeegers, een plaatsje aan de Prinsengracht veroverd. Leonne kreeg een klapstoeltje en onze cameraman heeft van 11:15 tot 17:00 rechtop achter zijn statief gestaan. En dat alles voor een filmpje van zes minuten, want je kunt nooit te weinig materiaal hebben.

Het was weer een gedenkwaardige Pride, al is het soms wat braafjes geworden. Zeker vergeleken met de allereerste Canal Parades. Aan de andere kant doet het publiek ieder jaar weer uitbundiger mee, waardoor een nieuwe balans ontstaat. Een prachtig feest en een noodzakelijk feest.

Er is eigenlijk niets mooier dan een noodzakelijk feest. Bij een gewoon feest zou je kunnen denken: ‘Laat ik nou mijn gezonde verstand gebruiken en voor de verandering eens een avondje met een boek op de bank gaan liggen’, maar bij dit feest is het heel eenvoudig om het geweten te sussen. Hup, met blij gemoed ga je dan toch maar die zesde dag in successie de deur uit om weer iets te veel te drinken.

Want welke notoire feestganger is immers niet voor seksuele diversiteit?
 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.