Buro Brexit

Buro Brexit

 
Op een zonnige zondagmiddag doken wij de tunnel in om aan de overkant van het IJ een bezoek te brengen aan de NDSM-loods, voor de tentoonstelling Buro Brexit en spraken daar met buurtgenoot Rob Schrama.

Locatie: NDSM Fuse
Meer informatie over Buro Brexit: ndsm.nl/event/buro-brexit-ndsm-fuse/
Conceptueel kunstenaar Rob Schrama: RobSchrama.nl

Kunstenaars die meedoen aan de tentoonstelling:

Bob Bakhuijsen (installatie Sid Vicious) / Rinzo (organisatie, bokser Ursula) / Rob van der Schoor (schilderijen) / Rob Schrama (Brexit spel) / Martijn Troost (beeldhouwer) / Joram Baruch (schilderijen) / DJ Vage Paul / The Floorkillrz (band) / Jabbedude (bokser Boris Johnson) / Fons van Tienen (drums) / Wim Komhoff (Scheidsrechter) / Femke Moedt (schilderijen) / Henk Jans (schilderijen) / Rachelle Meyer (illustraties) / Jan Dekker (monoprints) / Florine Van de Klashorst (schilderijen) / Wim Koster (fotografie) / Siobhan Wall (tekeningen) / Karen Vennik (schilderijen)
 

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Joop1

  Walgelijke dingen gezien waaronder een Boris Johnson die hitlergroet brengt.Misschien kan deze idioot die dit bedenkt eens een geschiedenis boek kopen.
  Tegenstanders met wie links het niet eens in maar neerzetten als Fascist wat een armoede

  Grt een ex Linkse kraker die zijn verstand terug heeft.
  Geloof mij met dit soort dingen maak je rechts juist groot echt sick is het

  1. Redactie NTV

   Nu was rechts al bijzonder groot vóór deze tentoonstelling, dat zult u als eerste toegeven, neem ik aan. Zelf zag ik het als een metafoor voor het door Johnson gepropageerde nationalisme, dat ook een wezenlijk deel was van het Nationaalsocialisme. Ons vermoeden is toch wel dat de kunstenaar bekend is met geschiedenisboeken.

   Maar u beschrijft zichzelf als ex-kraker en bovendien nog eens als links. Dat was u waarschijnlijk in de tijd dat wij absurde bedragen neertelden in de vrije sector, omdat wij in deze stad een baan hadden met een salaris dat net tweehonderd gulden hoger was dan de gevraagde huur. Wij hebben ons verstand, zoals u schrijft, nooit terug gekregen, of misschien waren we altijd al wat naief en zijn we dat gebleven.
   Even een impertinente vraag toch, met uw welbevinden. U heeft die gekraakte woning toch wel netjes teruggegeven aan de eigenaar toen u rechts werd? Of heeft u de ruimte, na die fiks uitgewoond te hebben, voor een appel en een ei van de gemeente overgekocht?
   Dan heeft dat u een smak geld opgeleverd en dat zou dan ook kunnen verklaren waarom u van links naar rechts bent overgestapt.
   Laten we in ieder geval met z’n allen, links, rechts of in het midden, de in de wet verankerde vrijheden van kunstenaars waarborgen. Een discussie aangezwengeld door een kunstwerk heeft van niemand een slechter mens gemaakt.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.