365 Amsterdammers

365 Amsterdammers

365 Amsterdammers

Eergisteren zijn we begonnen deze site te bouwen en dat was het einde van een lang proces van overwegingen of we dit project wel of niet aan zouden gaan. Filmen in Amsterdam doen we sowieso wel, dus dat was het probleem niet. Eerder spookte het beeld van 365 Amsterdammers door ons hoofd.

365 Amsterdammers was een project dat Hans van der Kamp twaalf jaar of misschien wel langer geleden startte. De website was prachtig, het plan was geweldig. Iedere dag een andere Amsterdammer interviewen over onze stad. Elk clipje zou hooguit vijf minuten mogen duren om te voorkomen dat het project door lange uren achter de montagetafel in tijdsnood zou komen.

Prachtig bedacht, maar probeer een Amsterdammer eens binnen de vijf minuten te houden. Als we ergens goed in zijn dan is het wel ouwehoeren. Het project zou al snel verzanden, niet alleen doordat mensen veel te vertellen hadden, maar vooral ook omdat de filmer veel te snel geboeid raakte en urenlange documentaires ging maken die dan weer met veel moeite teruggesneden moesten worden naar vijf tot tien minuten.

Met die wijze lessen in het achterhoofd beginnen we nu aan NTV, oftewel Nieuwmarkt TV op het domein ntv.amsterdam.

Om dataverkeerproblemen die bij 365 Amsterdammers ook voor de nodige problemen zorgden te voorkomen, laten we de video’s hosten door Vimeo en YouTube.

In dit stadium noemen we het nieuwe project een experiment omdat we geen idee hebben wat voor nieuwe problemen we mogelijk tegenkomen, maar gemotiveerd zijn we! Deze keer geven we het niet zo snel op, mede omdat we ons gesterkt voelen door een veel breder en diverser gebruik van het Internet dan twaalf jaar geleden.

Redactie NTV

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.